Hledáš nejlepší sonický kartáček? Porovnání Nevadent a Philips

muz-cisteni-zubu

Hledáš nejlepší sonický kartáček na trhu? Potřebuješ vědět, jak kartáček vybrat a kde právě probíhají slevy. Jako bonus jsme pro tebe porovnali 2 vybrané modely.

Jaro je období, na které se těší snad každý. Je tu nový příval energii i slunečních paprsků a taky chuť obklopit se hezkými věcmi, sportovat a vychutnávat si okamžik. Je to ale i čas, kdy probíhají lákavé jarní slevy. Podívej se na ty nejlepší aktuální nabídky a udělej si radost jednoduchým nákupem online.

sonicky-kartacek-ruka
Zdroj: Canva.com

 

 Jaké jsou plusy a mínusy sonického kartáčku?

 

Velkou výhodou ve srovnání s klasickým kartáčkem je ten, že čištění dokážete díky němu provést v kratším čase. Výhody elektronického kartáčku bychom mohli shrnout takto:

1

Vyšší frekvence vibrací nebo rotací = efektivnější odstraňování zubního plaku

2

Sonické kartáčky mohou mít menší hlavici = lepší dosažení těžko dostupných

3

Sonické kartáčky obvykle vyžadují pouze držení na místě bez ručního pohybu = snížení celkového času potřebného k dokončení čištění

Některé modely disponují dalšími funkcemi a ty představují i další výhody:

__check

Funkce masáže dásní – pomoc při stimulaci dásně a podpora zdraví dásní

__check

Funkce indikátoru časovače – vestavěné časovače pomáhají dodržet doporučený čas čištění zubů, což vede k lepší ústní hygieně

__check

Režimy čištění – různé režimy čištění jako například citlivý režim nebo režim pro bělení je výhodou z hlediska individuálních potřeb

Sonické zubní kartáčky umožňují komplexnější a pohodlnější způsob čištění zubů, co může přinést řadu benefitů v péči o ústní hygienu.

Porovnání manuálních a sonických kartáčků bylo zkoumáno ve více studiích. V jedné z nich výsledek ukázal, že z praktického hlediska bylo u sonických kartáčků dokázáno přibližně o 20 % více odstraněného plaku a o 10% výraznější redukci gingivitidy při každodenním užívání.

Nevýhodou pořízení elektrického kartáčku může být jeho cena, potřeba nabíjení baterie, náročnost opravy v případě jeho poruchy, závislost na elektřině či bateriích i to, že nejsou vhodné pro každého. V některých případech velmi citlivých dásní a zubů jsou vhodnější klasické manuální kartáčky. Nejlepší je vždy poradit se se svým stomatologem.

 

zena-cisteni-zubu
Zdroj: Canva.com

Pečovat o ústní hygienu je potřeba. Za nákup můžeš utratit méně, když využiješ nabídky zlevněných produktů v kategorii Péče o zuby na našich stránkách.

Jak vybrat elektrický zubní kartáček?

 

Při výběru sonického kartáčku zvaž několik parametrů, které hodnotíme i při porovnávání našich dvou modelů.

 

Frekvence vibrací či rotací

 

Při frekvenci pohybů vyšší počet obvykle znamená efektivnější čištění. V porovnání s ručním kartáčkem, který dosáhne kolem 200 až 600 pohybů za minutu, je to nesrovnatelné. To je důvod, proč sonický kartáček poskytuje intenzivnější a důkladnější čištění.

 

Nevadent NSZB3.7C4
 

Je velmi účinný z hlediska čištění zubů a dásní a v balení najdeš i dentální nit v nástavci a mono-štětinový kartáček pro mezizubní čištění. Frekvence dosahují až 40 000 pohybů za minutu, co je velmi hezké číslo. Zuby si vyčistíš důkladně díky 2minutovém časovači s 30vteřinovými intervaly, aby ses každému kvadrantu věnoval stejně pečlivě.

 

Philips Sonicare 5100 Protective Clean HX6859/29
 

U modelu Philips je toto číslo až 62 000 pohybů za minutu. Navíc tento konkrétní model nabízí kombinací pohybů. U tohoto konkrétního výrobku se kombinují pohyby: 31 000 pulsů + 31 000 kmitů za minutu, dohromady to tedy činí až 62 000 pohybů za minutu.

Tlakový senzor kartáčku Philips navíc monitoruje tlak, který aplikuješ během čištění a následně poskytne zpětnou vazbu. Pokud tlačíš příliš, senzor tě upozorní, a to chrání dásně před přílišným třením a poškozením. Jestli je naopak tlak nedostatečný, senzor tě povzbudí, abys ho zvýšil a dosáhnul optimálního čištění. 

 

dva-kartacky-koupelna
Zdroj: Canva.com

Režimy čištění a další funkce

 

Při výběru kartáčku zohledni režimy, kterými disponuje.  Možná potřebuješ konkrétní volbu: citlivý režim, režim pro bělení či masáž dásní.  

 

Nevadent NSZB3.7C4

Sonický kartáček Nevaden nabízí možnost několika režimů čištění: normální čištění pro běžnou péči, senzitivní čištění, projasnění a hluboké čištění. Zvolit si pak můžeš režim, který aktuálně potřebuješ a samozřejmě, kombinovat je v rámci své péče o ústní hygienu. Více variant režimů čištění je velkou výhodou tohoto dostupného modelu.

Philips Sonicare 5100 Protective Clean HX6859/29

Tento model kartáčku ti nabízí 3 režimy čištění: CLEAN pro každodenní péči, WHITE pro lepší odstranění skvrn a GUM CARE pro masáž dásní. 

Philips Sonicare vyvinul například speciální Sanitizér, který pomocí UV světla udržuje hlavice bez bakterií. Také je rychle vysuší a tím prodlužuje jejich životnost. UV světlo je totiž schopné zabít mnoho druhů bakterií virů a jiných mikroorganismů. To funguje jako prevence proti onemocnění. Bakterie a mikroorganismy, které se mohou hromadit na kartáčku, mohou způsobit infekce dásní a ústní hygieny. Díky funkci UV světla snížíš riziko přenosu infekce. Pravidelné použití UV světla může také pomoct udržet účinnost kartáčku a životnost tím, že se minimalizuje rozšíření bakterií a plísní.

Dalším plusem je funkce masáže dásní. Pro ústní hygienu to má několik výhod. Jsou nimi například zlepšení krevního oběhu v tkání dásní. To ti může pomoci dodat živiny a kyslík do této oblasti. Snížíš tak i riziko zánětu dásní. Dásně obecně posílíš, protože během masáže pracují svaly, což může přispět k lepšímu uchycení zubů. No a také díky masáži snížíš napětí v oblasti ústní dutiny. To ocení zejména ti, kteří mají tendenci ke skřípání zubů.

Kromě zvolení režimu sonického kartáčku budeš potřebovat kvalitní kosmetiku a produkty dentální hygieny. Pořiď si je levněji díky aktuálním slevovým kupónům:

 

 

Velikost hlavice

 

Při rozhodování se podívej na modely kartáčku s hlavicí, která ti vyhovuje, resp. možnost výměny více velikostí hlavic. Oba srovnávané modely disponuji přibližně stejnou velikostí hlavice a u obou je možné zakoupení náhradních hlavic.

Nevadent NSZB3.7C4

Světle modré indikační štětiny na hlavici ukáží, že je potřebná výměna. Zubní kartáček je kompatibilní s dalšími značkami výrobců náhradních hlavic.

 

Philips Sonicare 5100 Protective Clean HX6859/29

U tohoto modelu kartáčku můžeš počítat s technologii BrushSync, což je automatické upozornění na potřebu výměny hlavice.

 

 

Baterie a způsob nabíjení, cestovní pouzdro

 

Variantou je nabíjecí systém nebo výměna baterie. Oba porovnávané modely mají nabíjecí systém a také cestovní pouzdro jako součást zakoupeného produktu. Cestovní pouzdro je zase skvělým řešením, pokud máte v plánu cestovat výjimečně nebo jsou pracovní výjezdy vašimi pravidelnými aktivitami. Oceníme pohodlnost sbalení kartáčku a komfort při čištění zubů i v případě, že jste mimo domova.

Nevadent NSZB3.7C4

Indukční nabíjení akumulátoru má ochranu proti přebití a funguje při napětí 100 až 240 V. V ceně máš cestovní pouzdro a box na uložení, 3 barevně odlišené hlavice. Po nabití vydrží přibližně 90 minut. 

Philips Sonicare 5100 Protective Clean HX6859/29

Indikátor baterie ti napoví, kdy se blíží čas pro další nabíjení kartáčku, takže nebudeš překvapen tím, že by se během čištění vypnul.

 

krasne-zdrave-zuby
Zdroj: Canva.com

__bulb
Jaké jsou módní trendy pro rok 2024? S těmito kousky všechny okouzlíš

Co je právě teď v módě? Které kousky prozradí, že máš přehled i styl? Přinášíme ti výběr trendů pro rok 2024, se kterým snadno vyladíš svůj look i vizáž.

Časovač

 

Tato funkce může být velmi užitečná z hlediska dodržování správné časové délky čištění. Oba modely mají funkci časovače, co hodnotíme jako velké plus. Základem ústní hygieny je přeci pravidelné čištění a dodržování doporučeného času

Nevadent NSZB3.7C4

Zuby si s tímto kartáčkem vyčistíš důkladně díky 2minutovém časovači s 30vteřinovými intervaly, aby ses každému kvadrantu věnoval stejně pečlivě.

Philips Sonicare 5100 Protective Clean HX6859/29

Model kartáčku od Philips také disponuje časovačem jako základní výbavu pro ústní hygienu se sonickým kartáčkem.

 

Cena a značka

 

Stanov si cenový limit a hledej sonický kartáček s dobrými recenzemi, možná si vybereš jeden z námi porovnávaných sonických kartáčků.

Nevadent NSZB3.7C4

U tohoto modelu tě velmi mile překvapí cena. Takto levný elektrický kartáček je až překvapivě funkční a disponuje zajímavými režimy. Možná právě tento model bude pro tebe nejlepší sonický kartáček.

Philips Sonicare 5100 Protective Clean HX6859/29

Hezký design tohoto kartáčku můžeš koupit za vyšší cenu jako je druhý porovnávaný typ. Pořizovací cena je kolem 3 299 Kč.  Tato značka je u zákazníků oblíbená a z našeho pohledu je i design kartáčku velmi pěkný. Vybrat si můžeš z několika barevných variant, u všech je cena přibližně stejná. 

 

Shrnutí parametrů porovnávaných sonických kartáčků:

tabulka-kartacky

Pokud se rozhoduješ, kolik do sonického kartáčku investuješ, mohou ti pomoci slevové kódy. Díky aktuálním slevovým nabídkám můžeš ušetřit značnou částku. Využij je hned, dokud jsou k dispozici.

 

 

Věříme, že nákup sonického kartáčku přispěje k hezkému a zdravému úsměvu. S dodržováním všech doporučení ohledně zubní hygieny a správným příslušenstvím můžeš zazářit.

 

banner-jarni-slevy