Chystáte se na lyžovačku? Zjistěte, na čem můžete ušetřit

10.12.2018 Kristína Cestování Sdílet
Chystáte se na lyžovačku? Zjistěte, na čem můžete ušetřit

Zimní dovolená spojená s lyžováním tedy dokážou rodinný rozpočet pořádně zatížit. Chystáte se na lyžovačku? Poradíme vám, jak můžete ušetřit.

 

Na poctivé lyžování nebo zimní dovolenou spojenou s lyžováním vás čekají nemalé náklady. Zejména tehdy, jestliže se na lyžovačku chystáte s celou rodinou. Ať už chcete tento čas strávit v Česku nebo v zahraničí, kromě lyžařské výstroje musíte počítat s cenou skipasů, náklady na ubytování a podobně. Tuto zimní sezónu však můžete na lyžování ušetřit. Připravili jsme pro vás několik tipů, jak na to.
 


Ušetřete na výstroji


 
Pokud lyžujete jen z času na čas, místo toho, abyste investovali do drahého výstroje, si ho můžete půjčit přímo v lyžařském středisku. Nebo si ho kupte v bazaru. Při koupi starších lyží můžete ve srovnání s novými ušetřit až 60% ceny. Jednoduché pravidlo hovoří o tom, že pokud nestrávíte na lyžích více než týden do roku, investice do nového výstroje se vám nevyplatí.
 
Pokud se však bez nového oblečení, lyží nebo snowboardu letos neobejdete, využijte slevové kupóny, které najdete na portálu. Slevy na lyže a lyžařskou výbavu nabízí několik internetových obchodů, například Sportissimo, SanaSport, SportObchod nebo Insportline.

slevy na pobyty vasekupony.cz

 

Kupte si levnější skipas


 
Před koupí skipasu zvažte, zda opravdu využijete dražší možnost lyžování ve více střediscích, nebo vám bude stačit levnější lyžařský lístek do jednoho střediska. Promyslete si také, zda se vám vyplatí kupovat celodenní skipas. Zejména pokud lyžujete s menšími dětmi, určitě nevydrží stát na lyžích celý den. V tom případě si raději kupte lístky na několik hodin či jednotlivé jízdy. Levnější bývá zpravidla i odpolední lyžování či rodinné skipasy.
 
Vyplatí se také kupovat v předstihu. Provozovatelé při koupi předem nabízejí různé cenové zvýhodnění. Týká se to nejen celosezónní skipasů, ale i nákupů několik dní předem. Ve srovnání s nákupem skipasu přímo v lyžařském středisku tak za celou sezónu dokážete ušetřit pěknou hromádku peněz. 
 



Najděte si levnější ubytování


 
Při plánování zimní dovolené se nemusíte spolehnout pouze na nabídky cestovních kanceláří. Často dokážete najít levnější ubytování i sami. Stačí si poklepat jen několik rezervačních portálů. Například na portálu Booking.com najdete až 50% slevy na vybrané ubytování a dovolené po celém světě. Ušetřit můžete i když netrváte na ubytováni přímo v lyžařském středisku. V penzionech, které jsou vzdálené jen několik kilometrů od hlavního lyžařského střediska, můžete najít ubytování až o třetinu levnější a často z nich jezdí i výhodné skibusy.
 
Pokud je to jen trochu možné, vyhněte se hlavní lyžařské sezóně. Rozdíl v ceně ubytování během hlavní sezóny a mimo ní může být až dvojnásobný. Výhodné ceny mají zejména lyžování mimo termínů zimních či jarních prázdnin, tedy například v lednu. A jako příjemný bonus získáte to, že na sjezdovkách bude mnohem méně lidí :-)
 
 


Využijte slevy na děti


 
Pokud plánujete rodinnou dovolenou s dětmi, existuje řada možností, jak ušetřit. Několik cestovní kanceláře nabízejí například ubytování dětí zdarma. Zejména v zahraničí existují také střediska, ve kterých mohou děti lyžovat zdarma. Volný skipas pro dítě vám z nákladů na rodinnou dovolenou dokáže opravdu viditelně ušetřit.
 
Tak co, pomohli jsme vám? Užívejte si lyžovačku levnější s portálem Vašekupóny.cz! Přejeme vám nezapomenutelné zimní zážitky.