Black Friday 2021: 8 překvapivých faktů a tip, kde hledat slevy

Black Friday 2021: 8 překvapivých faktů a tip, kde hledat slevy

Chcete vědět, kde najdete ty nejlepší Black Friday 2021 nabídky na jednom místě? Nebo jak získat náskok před ostatními a dozvědět se o slevách vždy mezi prvními? Případně jste jenom zvědaví, které zboží zmizne z pultů obchodů nejdříve? Tak potom určitě čtěte dál.

Kdy je Black Friday?

 

Letos připadá Black Friday na pátek, 26. listopadu, no na skvělé slevy se můžete těšit již od 21. listopadu. Do kalendáře si určitě nezapomeňte poznačit ani pondělí, 29. listopadu, kdy bude v mnoha e-shopech probíhat Cyber Monday. Cyber Monday sice vzniknul mnohem později než Black Friday, no ve výši slev za ním rozhodně v ničem nezaostává.

 

Nečekejte zbytečně v řadě

 

Čím dále více lidí nakupuje během Black Friday online. Ani vy už nemusíte nikam chodit, všechny nákupy dokážete vyřešit několika kliknutími. V sekci Black Friday 2021 na vás denně čekají čerstvé slevy od těch nejlepších e-shopů.    

 

Jak to celé začalo?

 

I když dnes máme v souvislosti se slovním spojením Black Friday převážně pozitivní asociace, nebylo tomu vždy tak. Věděli jste, že v 19. století se pojem Back Friday spojoval s finanční krizi? Tento termín byl poprvé použit v pátek 24. 9. 1869. Jenomže tento den byl na míle vzdálený od Černého pátku, jak ho známe dnes. Dva finančníci z Wall Street se rozhodli nakoupit obrovské množství zlata v naději, že uměle navýší jeho cenu a vydělají na něm astronomické částky. Vláda se však rozhodla proti nim zakročit a zaplavila trh zlatem, v důsledku čeho tehdy mnozí investoři zbankrotovali.

V souvislosti s nákupy byl tento termín poprvé použit ve Philadelphii v 50. letech 20. století. Policie tímto termínem označila pátkové davy nakupujících a s tím související obrovské dopravní zácpy. Kromě Black Friday byl ve hře jistý čas i název Big Friday, no toto pojmenování se nikdy neujalo.

Předpokládá se, že Black Friday mohl být odvozen i od anglického idiomu „be in the black“, kterým se označuje stav, kdy je v obchod v černých číslech, tedy v zisku. Nikdy se to však nepodařilo potvrdit. Ovšem pravdou je, že Black Friday výraznou mírou přispívá ke zvýšení obratu a často prodejcům pomůže přehupnout se z červených čísel do černých.

 

taska v ruce

 

Využijte Black Friday 2021 na nákup vánočních dárků

 

Využijte výhodné nabídky a nakupte dárky už teď. Budete tak mít mnohem větší výběr než těsně před Vánocemi, kdy jsou už mnohé produkty beznadějně vyprodané. A navíc, jestli si vánoční nákupy necháte na poslední chvíli, nekonečné čekání na naskladnění zboží nebo velká vytíženost kurýrů by mohly způsobit, že dárky by se k vám nemusely dostat včas. Vyhněte se přeplněným obchodům a všechny dárky nakupte pohodlně z domova. Užijte si klidný advent a v neposledním řadě – díky Black Friday slevám na nákupu dárků výrazně ušetříte.

 

Jak zjistit, jestli je koupě skutečně výhodná?

 

Někteří prodejci využívají během Black Friday nekalé praktiky a zákazníci tak často zaplatí za zboží zbytečně moc. Jak tomu předejít? Vždy si porovnejte ceny za ten samý nebo podobný produkt v jiných obchodech. Stejně tak si zkontrolujte, jak se vyvíjela cena výrobku během celého roku. Jestli se v období před Black Friday podstatně zvýšila, potom je dost pravděpodobné, že za zboží zaplatíte stejně nebo dokonce víc. Takhle si umíte rychle a jednoduše ověřit, jestli se vám nákup vyplatí.

 

zena za notebookem drzici v ruce kreditku

 

Black Friday v číslech

 

► Většina online nakupujících preferuje večerní nákupy. Nejvíce prodejů se uskuteční mezi 20:00 – 22:00. (Fact-finder)

► V roku 2020 bylo během Black Friday odeslaných více než 116 milionů e-mailů, co je více než v kterýkoli jiný den. (Campaign Monitor)

► Přibližně 30 % všech prodejů se uskuteční v období od Black Friday do Vánoc. (Spendmenot)

► Za minutu utratili zákazníci při online nákupech během Black Friday v průměru 6,3 milionů dolarů. (cnbc)

► Průměrná čekací doba v nákupních řadách je přibližně 2,5 hodiny. (Oberlo)

► Částka, kterou plánuje zákazník utratit během Black Friday nákupů, se pohybuje kolem 300 eur.  (Time Bulletin)

► Nákupní svátek Black Friday se oslavuje v 50–60 % krajin světa. (JungleScout)

► Nikoho asi nepřekvapí, že k nejvyhledávanějším produktům patří televize, notebooky nebo mobilní telefony. Tušili jste ale, že obrovské přízni se těší pyžama, které z pultů obchodů mizí rekordní rychlostí? Známý americký řetězec Wallmart proto ve své tiskové zprávě zákazníky ubezpečil, že Během Black Friday na nich bude v obchodech čekat až 10 milionů pyžam. (usnews.com)

 

Jak už nikdy nepromeškat slevy?

 

Kolikrát se vám stalo, že jste natrefili na skvělé slevy a nakoupili ve svém oblíbeném e-shopu přesně to, po čem jste toužili? Pravděpodobně jenom párkrát. Kolikrát jste se ovšem o slevách dozvěděli pozdě a ty nejlepší kousky se mezitím vyprodaly?

Nenechávejte nic na náhodu a přihlaste se k nám k odběru novinek. Přímo do vaší e-mailové schránky vám budeme zasílat ty nejvýhodnější nabídky a o slevách tak budete vždy vědět mezi prvními.

 

prihlaseni k odberu novinek

 

Jak na to:

Na naší stránce Vašekupóny.cz najdete možnost přihlášení k odběru novinek. Do polička napište svojí e-mailovou adresu, zvolte vybrané možnosti a klikněte na Odeslat. Hotovo – odteď se můžete těšit na pravidelnou dávku těch nejvýhodnějších nabídek.