Zapojte se do novoroční výzvy a ušetřete tisíce

06.01.2020 Kristína Finance Sdílet
Zapojte se do novoroční výzvy a ušetřete tisíce

Snažíte se odložit si každý měsíc stranou nějaké drobné, ale nedaří se vám to? Zapojte se do 52. týdenní výzvy a na jejím konci budete bohatší o tisíce korun. Tak co, jdete do toho?

 

Příchod nového roku nám umí nejednou pěkně provětrat peněženku. Konec-konců, nákup vánočních dárků a silvestrovské oslavy nejsou zrovna levnou záležitostí a naše konto je s příchodem nového roku často na nule. Nabízíme vám dva skvělý způsob, díky kterému ani nepocítíte, že šetříte peníze. Princip je přitom mimořádně jednoduchý.
 

Novoroční výzva

Šetření začíná od prvého týždna v novom roku, ve kterém si odložíte prvních 20 korun. Ve druhém týdnu to bude 40 korun, ve třetím 60 korun a takto budete každý měsíc navyšovat částku až dokonce roku o 20 korun. Výsledkem bude na konci roku celkem slušná suma peněz, a sice 27 560 Kč.

ceske koruny vasekupony.cz

Počáteční částka šetření samozřejmě může být různá v závislosti na vašich finančních možností, gradaci odkládání je však třeba zachovat.
 

Osvojte si i tyto zvyky

Kromě klasické výzvy je nezbytné také změnit přístup k životnímu stylu jako takovému. Vždyť ne nadarmo se říká "kdo šetří má za tři". Přinášíme vám několik jednoduchých tipů, díky kterým ušetříte nějakou tu korunu každý den. Pojďme se spolu na to podívat:
 

1. Recyklujte oblečení
V případě, že vám nepřekáží oblečení z druhé ruky, vsaďte na nákup v second handě nebo bazarech. Ušetříte tak nejen peníze, ale i naši planetu. Nejednou narazíte i na zcela nové kousky, které také někdo neuváženě nakoupil.
 

2. Vařte doma co nejvíce
Jedení mimo domov nejednou pořádně vysává náš rodinný rozpočet a my si to často ani neuvědomujeme. Pokud chcete ušetřit, omezte stravování v restauraci na minimum a jídlo si navarte raději doma. Internet je plný chutných receptů, které zvládnete již za pár minut, vyzkoušejte je.

jater brambory vasekupony.cz

3. Využívejte narozeninové slevy
Mnohé obchody nabízejí svým věrným zákazníkům dárkové poukázky, v podobě slevy nebo dárku.
 

4. Slevové kupóny a kódy
V případě, že chcete nakupovat opravdu výhodně, myslete i na slevové kupóny a kódy. U nás je najdete stovky do všech oblíbených obchodů. Najdete je přehledně rozděleny do jednotlivých kategorií, díky čemuž nakoupíte výhodně.
 

5. Kávu si vařte doma
I vy jste milovníkem kávy a bez tohoto ľahdného nápoje si neumíte představit ráno? Pijete ji doma nebo se po ni zastavíte každé ráno ve své oblíbené kavárně? Zmeňze to. Cena kávy se pohybuje od pár korun až po dvě stovky, co když vynásobíte počtem pracovních dní v měsíci, není zrovna zanedbatelná položka.
 

6. Plaťte v hotovosti
Přestože se doba kešu skončila a všude už víme zaplatit kartou, zkuste se tomuto způsobu platby vyvarovat. Může se totiž zcela jednoduše stát, že ztratíte přehled o tom, kolik utrácíte . Takto velmi jednoduše přijdete na to, kam se vaše peníze směřovaly.

7. Cvičit se dá i doma
I vy jste zčali nový rok s predsavzaním, že začnete chodit do fitka? Dejme si ruku na srdce, pokud opravdu nepatříte k zaníceným sportovcům, kteří mají speciální trénink několikrát do týdne, efektivně můžete cvičit také doma. Výborným pomocníkem jsou například různé mobilní aplikace, které si umíte stáhnout i zdarma.

cviceni doma vasekupony.cz

8. Voda z vodovodu
Jedním z dalších způsobů jak ušetřit, je pít voduz vodovodu. Žijeme v zemi, kde je to bezpečné a vy tak nemusíte utrácet peníze za ty balené. V případě, že nevydržíte bez bublinek, investujte raději do přístroje, který vám je zaručí.
 
9. Plánujte nákupy

Spontánně nákupy jsou sice zábava, ale při pohledu účet je nám později pak spíše do pláče. Potřebuje nové plavky? Tak si je kupte po sezoně ve výprodeji.
 

10. Kupujte velké balení
Ačkoli 10 ks toaletního papíru neminete najednou, ale určitě přijde den, kdy budete štastní, že jste je zakoupili ve výhodné akci. Totéž platí samozřejmě i na další výrobky.
 

11. Neplýtvejte energiemi
I vyčasto zapomínáte zhasnout, když opouštíte místnost? Nebo se sprchujete i hodinu či zbytečně dlouho větráte v místnosti, kde se topí? Zamyslete se nad tím.
 

12. Dovolená mimo sezónu
Pokud jste již rodiči školáků, dovolená mimo hlavní sezónu vám asi nehrozí. Pokud však děti nemáte, zarezervujte si dovolenou v termínu, který je cenově nejvýhodnější. Cestování vůbec nemusí být náročné, stačí si jen zakoupit levné letenky a sbalit kufry.
 

13. Lepší skladování potravin
Věděli jste, že Češi vyhodí ročně až třetinu potravin? Přesně tak. Nejčastěji přitom jde o uvařené zbytky jídel, které nebyly správně uskladněny. Dejte si na to pozor.