Zapomeňte na drastické diety, toto je 5 tipů pro efektivní hubnutí

17.10.2018 Kristína Volný čas Sdílet
Zapomeňte na drastické diety, toto je 5 tipů pro efektivní hubnutí

Snad ani neexistuje člověk, který by alespoň jednou v životě nedržel nějakou dietu. Víte, jak to udělat tak, aby se shozená kila na vás opět nenalepili?

 

Hubnutí je běh na dlouhou trať


 
Rychlé hubnutí většinou nemá požadovaný efekt. Pokud i zhubnete, často se může dostavit tzv. jo-jo efekt, při kterém kila opět naberete. A někdy dokonce více než dříve. Pokud chcete zhubnout opravdu efektivně, měli byste především změnit svůj životní styl. Jak na to? Přinášíme vám 5 tipů, které vám přitom pomohou.

 
# 1 Jezte pravidelně
 
Hladovět je zakázáno. Pokud tělo ucítí hlad, začíná si ukládat zásoby tuku na horší tuky. A to přece nechcete. Dopřejte si raději 5 - 6 menších porcí za den. Tukové zásoby se nebudou vytvářet, naopak tělo začne z nich čerpat.

 
# 2 Zapomeňte na sladkosti
 
Při hubnutí zapomeňte na sladké pokrmy, slazené nápoje, ale i na sladké bílé pečivo a bílou mouku. Cukr byste dokonce neměli přijímat ani z ovoce, pokud je ho tam příliš mnoho. Takovým ovocem jsou například banány. Kromě sladkostí vylučte z jídelníčku i polotovary, smažená jídla, mléko, vejce a vepřové maso. Nahraďte je větším množstvím zeleniny, luštěnin a ořechů.
 
# 3 Ráno škroby, večer bílkoviny

 
Při stravě je důležitá nejen pravidelnost, ale i složení potravy. Snažte se jídlo během dne rozdělit tak, abyste maximum sacharidů přijali ráno a v průběhu dne, kdy se spotřebují na energii pro režim organismu. Večer sáhněte po bílkovinách, které nejsou zdrojem velkého množství tuků pro tvorbu zásob.

 
# 4 Dodržujte pitný režim
 
V průběhu dne byste měli vypít alespoň 2 litry tekutin. Vyhýbejte se však slazeným a perlivým nápojům, ale i jakémukoli alkoholu. Omezit byste měli také pití kávy. Při hubnutí je vhodná zejména čistá voda, případně voda s citronem nebo bylinkový či ovocný čaj bez cukru.

 
# 5 Hýbejte se
 
Během dne byste se měli čím nejvíce hýbat. A to především tehdy, pokud máte sedavé zaměstnání. Ne, nemusí to být žádná náročná sportovní aktivita. Na začátek stačí i procházky v rychlejším tempu, plavání nebo cyklistika. Postupně můžete vyzkoušet i cvičení na posílení tělesných partií či lehčí běh. Pokud jste sportovně zdatnější, na hubnutí je nejvhodnější kombinace několika kardio cvičení, jakými jsou například spinning, běh či bruslení.

 


 

I sportovat se dá stylově


 
Ne, samozřejmě nemusíte sportovat v starých teplákách a teniskách :-). Vaši radost z pohybu určitě podpoří i to, pokud při něm budete dobře vypadat. Kvalitní sportovní oblečení navíc zaručí, že se při sportu budete cítit komfortněji. Ochrání vás před výkyvy počasí, dobře odvádí pot, nepřekáží při pohybu a umožní vám maximálně se soustředit jen na váš výkon. Důležitý je také výběr kvalitní sportovní obuvi. Tu vybírejte podle účelu použití, přizpůsobte se povrchu a ve správném čase ji
měňte.

stylové a pohodlné sportovní oblečení adidas vašekupóny.sk

Že do sportovní výbavy nechcete hodně investovat? Nemusíte. I značkové tenisky a oblečení dnes můžete sehnat za výhodné ceny. Využijte Adidas slevy a uvidíte, že taková investice se vám určitě vyplatí.
 

 

Malá rada na závěr


 
Podařilo se vám všechny naše rady uvést do života? Pak si dejte pozor na to, abyste nevrátili k původním zlozvykům. Ty totiž znamenají i návrat ztracených kilogramů.