Využijte velikonoční slevy a slaďte bytový textil jako profík

12.03.2018 Kristína Nakupování Sdílet
Využijte velikonoční slevy a slaďte bytový textil jako profík

Zařizujete si právě svůj interiér? Poradíme vám, jak sladit bytový textil tak, abyste v místnostech cítili příjemně. Pokud navíc využijete velikonoční slevy, určitě i ušetříte.



Interiérový design je v mnoha ohledech něco jako vaření. Potřebujete základní ingredience, ale zároveň špetku toho a špetku tamtoho a možná i nějakou nečekanou přísadu na konci, aby bylo jídlo dokonalé. Stejně je to is bytovými doplňky a textilem - právě ty dokáží vašemu příbytku vdechnout tu pravou duši.


 

Tipy na výběr správných bytových doplňků

 

Výběr bytových doplňků a textilií může být pro vás pořádnou výzvou. Zejména tehdy, pokud neznáte základní pravidla, jak vybrat základní a doplňkové barvy a vzory, které se mezi sebou mohou kombinovat. Než začnete mezi nimi náhodně vybírat, máme pro váš několik základních tipů, jak na to. Takže, jak by váš interiér sladil profík?


 

Rovnováhu dosáhnete pravidlem 60-30-10

 

Když mluvíme o interiérovém designu, jednou z jeho nejdůležitějších součástí jsou barvy. Právě sladění barev dokáže vdechnout vašemu příbytku to pravé "genius loci". Můžete se řídit například pravidlem 60 - 30 - 10. Znamená to, že 60% konkrétní místnosti bude zařízené v hlavní barvě. Tato je nejdůležitější, protože slouží jako pozadí pro ostatní barvy. Měla by být tedy čím nejvíce neutrální. Může to být například kombinace různých odstínů čokoládově hnědé, šedé, bílé či modré.

slevy na nábytek vašekupóny.cz

Dalších 30% by mělo patřit zařízení v sekundární barvě. Tato podporuje hlavní barvu, ale měla by být její kontrastem, aby vynikla. Můžete v ní sladit některé kusy nábytku - například židle, ale i bytové doplňky jako koberce, záclony, ubrusy a podobně.

Posledních 10% patří zařízení v akcentové barvě. A právě tato patří největšímu množství bytových doplňků. V ní můžete sladit polštáře, lampy, svíčky a podobně. A tyto si navíc můžete koupit i se slevou. Stačí, pokud navštívíte kategorii Velikonoční slevy a neprohloupíte. Čeká tu na vás množství zajímavých e-shopů jako například 4Home, Jena nábytek, Top prostěradla a mnohé další.


 

Vsaďte na to, co máte rádi

 

Při výběru barev vsaďte na ty, které máte rádi. Při jejich výběru se rozhodněte, zda budou lépe vypadat teplejší nebo chladnější barvy. Každá barva má svůj teplý a studený odstín, takže si můžete vybrat jednu nebo dvě hlavní barvy a další jednu nebo dvě doplňkové.

Při zařizování interiéru si můžete vybrat ze široké škály výrazných barev a vzorů. Nebojte se krásné granátové červené či akvamarínové modré. Zkombinujte pruhy s puntíky. Pokud neutrální barvy zkombinujete s tím správným množstvím barev a vzorů, dosáhnete nečekaný výsledek.


 

Nejjednodušší cesta: zkombinujte bílý a barevný vzor

 

Jedním z nejjednodušších způsobů na kombinaci vzorů je vybrat si jeden barevný vzor v kombinaci s bílým pozadím. Při výběru barevného schématu použijte svou fantazii. Líbí se vám kombinace bílé a černé? Nebo bílá s námořnickou modrou? Použijte tuto barvu na doplňcích, například jako pruhy, tečky, písmena a podobně.