Rychlé recepty na levný oběd nebo večeři pro celou rodinu

18.04.2018 Kristína Rodina Sdílet
Rychlé recepty na levný oběd nebo večeři pro celou rodinu

Navařit tak, aby byla sytá celá rodina a zároveň netrpěla nedostatkem ani vaše peněženka, může být někdy problém. Posbírali jsme pro vás pár receptů, díky nimž připravit chutné a syté jídlo za pár kaček bude doslova hračka.



Jak vyrobit chutný oběd za pár minut

 

Nabízíme vám pár levných a rychlých receptů, díky kterým se plnohodnotně a chutně nají celá rodina. Vždyť nakonec i skromný oběd může být velmi chutný, no ne?


 

Rychlá česneková polévka

 

Tato rychlá polévka je ideální volbou na oběd či večeři. Její přípravu zvládne za pár minut i naprostý laik a spokojená bude i vaše peněženka.

Ingredience:

8 stroužků česneku
5 středně velkých brambor
2 lžíce másla
1 PL olivového oleje
1 litr zeleninového vývaru
sůl, pepř
pečivo dle vlastního výběru

levny obed cz vasekuony.cz

Postup:
V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme na kousky nakrájené brambory. Chvilku posmažíme, přidáme nakrájený česnek, pepř a sůl a zalijeme připraveným zeleninovým vývarem. Když se nám brambory uvaří, polévku odstavíme, necháme vychladnout a následně rozmixujeme. Na závěr přidáme nadrobno nakrájené pečivo, které jsme předtím potřeli olivovým olejem a jemně opiekli na pánvi.

Náš tip: Je na vás česnek příliš těžký? Zkuste ho nahradit medvědím česnekem? Máme tu jaro a lesy jsou plné této chutné bylinky. Udělejte si procházku a natrhejte si ho za plné hrsti.


 

Penne á la chef

 

Těstoviny miluje snad každý. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá a váš rozpočet také nezatíží. Pro přípravu Penne ála chef si navíc vystačíte jen s minimem ingrediencí, proto jsou vhodnou alternativou právě tehdy, když vaše chladnička není zrovna plná. A co budete vlastně potřebovat?

Ingredience:

500g penne nebo jiných těstovin
200g prorostlé slaniny
3 větší rajčata
1 hlávka česneku
2 cibule
rajčatové pyré
chilli, sůl a cukr

Postup:
Na pánvi si nejdříve orestujeme nakrájenou slaninu ke které později přidáme i nakrájený česnek, cibulku a také rajčata, které jsme předtím obarili horkou vodou, oloupali a nakrájeli na kostky. Všechny suroviny chvilku opékáme, následně přidáme i rajčatové pyré a ncháme přejít varem. Podle chuti osolíme, ocukrujeme a na závěr ještě přidáme chilli. Fantazií se meze nekladou a přidat můžete i medvědí česnek nebo třeba olivy.

Náš tip: Toužíte vařit jako pravý šéfkuchař? Tak pak určitě vsaďte na kvalitní spotřebiče či příjemné stolování. To vše a ještě mnohem více nyní můžete koupit mnohem výhodněji i díky kupónové webu Vašekupóny.cz. Tescoma sleva nebo Chefshop slevový kód se přece vždy vyplatí.


 

Nadýchané lívance

 

Na své si přijdou i milovníci sladkého. Ačkoli palačinky a lívance patří zejména k oblíbeným dezertem, určitě nimi nikdo nepohrdne ani na oběd či večeři. Výborné jsou s džemem, nutelou či javorovým sirupem, záleží jen od vašeho mlsný jazýčku. Na jejich přípravu si pořiďte:

Ingredience:

2 vejce
3 PL cukru
500 ml acidofilného mléka
250 g polohrubé mouky
1 lžičku sody + 1 lžičku prášku do pečiva
olivový olej
džem, nutelu, javorový sirup nebo ovoce

levny obed vasekupony.cz

Postup:
Žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme, přidáme acidofilní mléko a do hmoty vmícháme mouku s práškem do pečiva a sodou. Následně přidáme sníh, který jsme vyšlehali z bílků a lehce promícháme. Na pánvi si mezi tím rozehřejeme trochu oleje a postupně smažíme lívance.



 

Domácí pizza jako od Itala



Výborný tip na rychlý a levný oběd je i pizza. Výhodou její přípravy je, že dokažte využít téměř vše, co najdete doma v lednici.

Ingredience:


600g hladké mouky
1 lžičku cukr + 1 lžičku sůl
1 droždí
3 dcl vlažné vody
trochu oleje
rajčatové pyré (150g)
4 stroužky česneku
oregano
šunka, sýr, olivy, kukuřice - což kuchyň dá
 
Postup:

Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme ho nabobtnat. V nádobě si rozmícháme mouku, sůl, olej, připravené droždí a vypracujeme těsto, které uložíme na vymazaný plech. Něj začneme důkladně roztírat základ na pizzu, který si připravíme tak, že rozmícháme rajčatové pyré s česnekem a oreganem. Na vrch můžeme dále pokládat ingriediencie podle chutě, fantazií se meze nekladou. Pizzu pečeme na 180 až 200 st. tak dlouho, dokud okraje nezůstanou zlatavé.