Koupit nebo nekoupit rozbalený produkt

26.07.2017 Kristína Nakupování Sdílet
Koupit nebo nekoupit rozbalený produkt

Přemýšlíte nad koupí rozbaleného produktu? Jaké jsou jeho výhody a nevýhody? Jak můžete při rozbaleném zboží využít slevové kupóny?

Při nakupování, nejčastěji při on-line nákupech, se můžete setkat se zbožím, který je označen jako "rozbalený". O jaké produkty jde a jaké výhody má jejich nákup, resp. objednání?

Rozbalené zboží tvoří nové nepoškozené produkty, které jen jednoduše již byly rozbaleny a znovu zabalené většinou do původního balení. Zpravidla jde o věci, které byly zákazníkům vráceny v zákonné 14-denní lhůtě, byly použity jako propagační / prezentační materiály nebo za účelem pořízení do e-shopu či katalogů. Někdy to mohou být případně produkty, které byly jen zapůjčeny recenzentům, aby jim mohli napsat hodnocení do časopisů či na webové portály.

 

 

Výhody a nevýhody rozbaleného zboží

 

Tak, jak má každá mince dvě strany, i nakupování rozbalených produktů má svá pro i proti. Největší výhoda je zřejmá - levnější nákup. Za již jednou rozbalený produkt zaplatíte zpravidla o 10 - 30% méně než za běžný. Přitom i na takové zboží se vztahuje standardní dvouletá záruka a zpravidla se jedná o bezchybný originální kus, který jen někdo vrátil. Nejčastěji takto můžete přijít k levnější elektronice, hlavně k počítači či mobilnímu telefonu.

Mnohé firmy si na nabízení rozbaleného zboží dokonce postavili podnikání. V internetových obchodech tak na nové majitele čekají produkty, které mají jen poškozený obal a jinak žádnou zásadní chybu. Zboží nechybí žádná součástka a většinou jde skutečně jen o problém s obalem. Nelze to však zcela vyloučit, což je zároveň největší nevýhoda. Většina lidí má strach kupovat rozbalený zboží, protože mají pocit, že kupují něco "z druhé ruky" nebo "zajíce v pytli". Při seriózním prodejci jsou však tyto obavy neopodstatněné. Jednoduše stačí být obezřetný, a to platí při nakupování kdekoli a od kohokoliv. Zakoupení rozbaleného zboží v podstatě nese tytéž rizika jako nákup běžného. Proto mají prodávající obchodní podmínky nastaveny tak, že i rozbalený zboží můžete vrátit do dvou týdnů.

 

sleva na rozbaleny produkt vašekupóny.cz

 

Použijte slevový kupón a ušetřete dvakrát    

 

Jste milovníky slevových kupónů a rádi je využíváte při svých nákupech? Věděli jste, že si je můžete uplatnit i při nákupu rozbaleného zboží? Ušetříte si tak moře peněz.

Představte si například, že už déle máte vyhlédnut skvělý nový mobil, o kterém víte, že běžně stojí 6000 Kč. Vy ho však na e-shopu rozbaleno.cz najdete v sekci "rozbalené" se slevou 20%. Výborně! Hned jste si ušetřili 1200 KČ Vy jste však chytrý a na webu www.vasekupony.sk ještě najdete kupón na slevu 5% na nákup mobilních telefonů v daném obchodě. Celkem jste si tedy ušetřili 2000 Kč. Co myslíte, potěšilo by?