Kdy nosit kontaktní čočky?

06.11.2017 Kristína Rodina Sdílet
Kdy nosit kontaktní čočky?

Víte, kdo může a kdo nemůže nosit kontaktní čočky? Přečtěte si podrobnosti na blogu Vašekupóny.cz a pořiďte si kontaktní čočky se slevovým kupónem.

 

Nosíte brýle? Možná vám vadí, že je musíte nosit. Překážejí na nose, musíte je čistit, dávat pozor na to, abyste je nerozbili. Nebo zkrátka jen toužíte po změně. Není nic lehčí. Vyzkoušejte kontaktní čočky.


 

Kdo může nosit kontaktní čočky?​

 

Čočky může dnes nosit téměř každý. V posledním období prošly i čočky technologickým vývojem a v současnosti můžete najít na trhu i bifokální kontaktní čočky nebo čočky, které řeší problémy jako astigmatismus.

Odpůrci kontaktních čoček vám budou samozřejmě tvrdit, že do kontaktních čoček byste neměli investovat. Jednak kvůli vysokým nákladům a také kvůli náročnosti údržby. Není to však zcela tak. Když si spočítáte, kolik prostředků vynaložíte na kvalitní dioptrické brýle, náklady jsou srovnatelné. Pokud navíc použijete slevové kupóny na brýle a čočky, za zkoušku to určitě stojí. Ani s údržbou to není tak komplikované - v současnosti jsou již k dispozici univerzální roztoky, které vaše kontaktní čočky zároveň čistí i dezinfikují.

kontaktní čočky vašekupóny.cz

 

Kontaktní čočky jsou:

 

- Pohodlné. Pokud se vám to na začátku nezdá, po adaptační fázi lze na ně už nedáte ani dopustit.

- Bezpečné. V případě, že budete dodržovat instrukce ohledně péče, délky nošení a frekvence výměny, kontaktní čočky jsou bezpečné.

- Vhodné pro všechny generace - pro nošení kontaktních čoček neexistuje žádné věkové ohraničení, většina odborníků však doporučuje začít až ve věku 11-14 let. Ani starší věk není díky multifokálním čočkám překážkou.

Kontaktní čočky byste naopak neměli nosit v případě, pokud vám jejich oční lékař nedoporučuje. To se stává ze zdravotních, anatomických či fyziologických důvodů. Nejsou vhodné pro podrážděné, nadměrně suché nebo slzavé oči, pokud máte oční infekci nebo trpíte těžšími očními alergiemi. Stejně tak pokud pracujete v prašném prostředí, kontaktní čočky by vám mohly způsobit problémy. Pro běžné oční choroby, jako krátkozrakost či dalekozrakost, jsou však kontaktní čočky ideálním řešením.

 

 

Staňte se někým jiným

 

Brýle samozřejmě změní váš přirozený vzhled. Možná se cítíte být dokonce méně atraktivní, i když to tak ve skutečnosti nemusí být. I brýle přece vědí dodat obličeji šmrnc.

Pokud jste se však již rozhodli pro kontaktní čočky, věděli jste, že s nimi lze dokonce měnit barvu svých očí? Umožňují to barevné kontaktní čočky. Jednou můžete upoutat nevinnou modrou, jindy zas přitažlivou hnědou. Takové čočky jsou k dispozici nejen v dioptrickém, ale dokonce i nedioptrické provedení. K dispozici jsou také různá provedení crazy čoček. Takto můžete změnit svůj vzhled i při speciálních příležitostech, jako například na party.