Jaký autoalarm si vybrat do svého auta

05.02.2018 Kristína Auto Sdílet
Jaký autoalarm si vybrat do svého auta

Hledáte právě autoalarm do svého vozu? Jak si vybrat tak, aby byl vhodný pro vaše auto, a zároveň i cenově dostupný? Čtěte na blogu Vašekupóny.cz.

 

Je to otázka, která nedá spát mnohým majitelům aut. Který autoalarm je nejspolehlivější, cenově dostupný, a zároveň vhodný právě pro vaše vozidlo? Podívali jsme se na to za vás a pokusili jsme se najít odpověď.


 

Nejlepší poměr kvality a ceny

 

Již několik let vyhrává tuto kategorii značka Viper. Jejich modely 5706V a 5806V jsou oblíbené hned z několika důvodů. Kromě toho, že spolehlivě zajistí vaše auto před zloději, umožňují start motoru na dálku, což je nesmírně pohodlné, pokud nechcete pravidelně nastupovat do chladného nebo naopak příliš přehřátého auta. Součástí jejich balení je výborný dálkový ovladač, který vám umožní komunikovat s vaším vozem až do vzdálenosti jeden a půl kilometru. U modelu 5706V dokonce obsahuje LCD displej, který vás upozorní na otevřené dveře nebo rozbité okno. Jste tedy ihned informován, že se s vaším autem něco děje. Majitelé smartphonů ocení i možnost jejich párování s autoalarmy Viper pomocí vlastní aplikace. Jejich prodejní cena je přibližně 3500 Kč. Doporučuje se však dodatečně investovat do profesionální instalace.

Spolehlivost: 4/5

autoalarm vašekupóny.cz

 

Vítěz při omezeném rozpočtu



Pokud nechcete nebo nemůžete do autoalarmu investovat větší množství peněz, zkuste značku Avital. Model 3100LX je zajímavý funkcí přerušeného startu, což může být užitečné při nežádoucí návštěvě zlodějů ve vašem autě. Motor se jednoduše vypne a znemožní jim odvézt si ho. Jak velmi praktický se jeví i snímač nárazu Zone-2, který dokáže rozlišit malé nárazy od výrazných pohybů auta. Praktické je i zabezpečení bezklíčového otvírání (i kufru) a dálkové ovládání, které také dostanete, s dosahem téměř 500 m. Za zmínku rovněž stojí i integrovaná 120 dB siréna. Pokud si přejete i možnost vzdáleného startu, doporučujeme model 5103L. Jeho cena se pohybuje do 1500 Kč za kus. Stále drahé? Ušetřit můžete pomocí slevových kupónů.

Spolehlivost: 4/5


 

Pro jednoduchou instalaci



Zdá se vám zbytečné platit někomu za nainstalování alarmu do vozidla? Pokud si troufáte na montáž doma v garáži, dobrou volbou jsou autoalarmy EasyGuard. Jsou jednoduché a praktické, navíc dodávány s podrobným uživatelským návodem. Modely Smart Key Rfid PKE a Smart Rfid Car Alarm sedí do většiny vozidel, ať už máte manuální nebo automatickou převodovku, benzínový či dieselový motor. Nabízejí bezklíčový vstup, startování motoru tlačítkem start / stop za 0,7 sekundy a automatizaci centrálního zamykání dveří.

Spolehlivost: 3/5

                 
Tip na závěr: Pokud si stále nejste jisti, který alarm je pro vás ten nejvhodnější, investujte do základní výbavy a postupně si dokupujte jednotlivé moduly. Je však předem vědět, které značky takové vyskládání autoalarmu poskytují.