Jak připravit bar na silvestrovskou domácí party?

18.12.2017 Kristína Volný čas Sdílet
Jak připravit bar na silvestrovskou domácí party?

Chystáte se letos oslavit Silvestra doma s přáteli? Připravte se důkladně a vybavte svůj bar za pomoci slevových kupónů z portálu Vašekupóny.cz.

 

Blíží se Silvestr a s ním i příprava oslav přicházejícího nového roku. Chystáte se někam ven? Nebo pozvete domů pár přátel a uděláte si oslavu doma? Pokud patříte do druhé skupiny oslavujících, poradíme vám, jak můžete nejlépe připravit svůj bar na domácí silvestrovskou party.

 

Základem je šampaňské

 

Nový rok si žádá oslavit alespoň malým přípitkem. Ve vašem baru by tedy určitě na silvestrovskou noc nemělo chybět šampaňské. O půlnoci si ho většinou dopřejí i ti, kteří jinak šampaňské vůbec nepijí. Nekupujte však napodobeniny šampaňského, raději zainvestujte do kvalitního šumivého vína.

silvestrovska party vasekupony.cz


 

Něco pro "tvrďáka"

 

V žádném baru by kromě šampaňského neměl chybět ani tvrdý alkohol. Většinou vkus své přátele už znáte, a bar byste měli tedy vybavit alkoholem, který jim chutná nejvíce. Nic nezkazíte, pokud do svého baru kromě několika lahví kvalitního vína a dobře chlazeného piva zajistíte i vodku, gin či whiskey. Pro ženy nezapomeňte na něco sladší - například Baileys nebo oblíbené bylinné lihoviny jako Becherovka nebo Fernet Stock.

 
 

Překvapte přátel koktejlem

 

Koktejly možná právě v našich končinách nepatří úplně k nejvyhledávanějším nápojem. Pokud však vsadíte na koktejly na Silvestra, věřte, že své přátele ohromíte. Že nevíte, jak je namíchat? Na internetu rychle najdete množství receptů, které svou jednoduchostí zvládnete i vy. Stačí do Google zadat heslo "nejlepší silvestrovské koktejly". Pro ty, kteří budou od vás odcházet autem nebo pro zaryté nepřátele alkoholu si nezapomeňte připravit ani recepty na jejich nealkoholickou (nebo pro znalé i "virgin" verzi ").

 

Kolik alkoholu třeba koupit?

 

Když své přátele dobře znáte a zažili jste s nimi již nejednu party, víte zhruba odhadnout, jaké množství alkoholu budete potřebovat. Pokud ne, tak počítejte s tím, že během první hodiny vypije každý host přibližně dva drinky a během každé další hodiny asi po jednom drinku. Z litrové láhve tvrdého alkoholu přitom připravíte 22 drinků. Samozřejmě, zajistit plný bar pro silvestrovskou party vůbec není levnou záležitostí. Pokud však využijete naše slevové kupóny na alkohol, do peněženky nebudete muset sáhnout až tak hluboko.

 
 

A co kromě alkoholu?

 

Aby se vám silvestrovská party nezměnila na alkoholickou, v rámci pitného režimu nezapomeňte ani na dostatečné množství nealkoholických nápojů. K tomu kupte ještě pár drobností na zajedanie - například několik druhů kvalitních sýrů, malé jednohubky nebo drobné slané pečivo. A určitě nezapomeňte ani na citron a limetku, bez kterých se při přípravě silvestrovských koktejlů určitě neobejdete.