Hledáte dárek na Valentýna? Poradíme vám

21.01.2020 Kristína Nakupování Sdílet
Hledáte dárek na Valentýna? Poradíme vám

A už je to tady. Den sv. Valentýna se nezadržitelně blíží a přestože je tento svátek stále více komerční, každý z nás touží své polovičce ukázat, jak hodně pro nás znamená. Připravili jsme pro vás pár tipů, díky kterým určitě zabodujete.

 

V Česku oslavují Valentýna až dvě třetiny lidí. Přesně tak. Češi tento svátek zkrátka milují a připravují se na něj s dostatečným předstihem. Při této příležitosti vám přinášíme pár tipů na dárky, kterými svou polovičku jistě mile překvapíte ❤.

svaty valentyn vasekupony.cz

»Náš tip: Chcete při nákupu valentýnských dárků ušetřit? Navštivte naši sekci Valentýnské slevy, díky kterým při nákupu určitě ušetříte. Najdete zde množství vašich oblíbených obchodů a v nich exkluzivní slevy do - 30%.
 
 
❤ Tipy na dárky pro NI
 
# SLADKÁ DROBNOST & KVÍTEK
Vsadit můžete i na osvědčenou klasiku. Snad ani neexistuje na světě žena, která by nemilovala sladké. Oblíbený pamlsek můžete doplnit kvítkem a romantický dárek je na světě. Valentýn přece vůbec není o drahých darech. 
 
# ŠPERK
Krásným šperkem ženu nikdy nezklamete. Radost jí nepochybně udělají nové zlaté nebo stříbrné náušnice, řetízek, náramek nebo drobný přívěsek. Valentýn je přitom také výbornou příležitostí na zásnuby. Pokud však žádat o ruku neplánujete, určitě své milé nedarujte prsten, nemusela by to totiž správně pochopit :-).
 
# ROMANTICKÝ POBYT
A co kdybyste si darovali společný odpočinek v podobě romantického wellness pobytu? Jen si to představte, při příjezdu vás bude čekat láhev chlazeného sektu, chutná večeře nebo neomezené možnosti masáží či saunování. Tak co, dobrý nápad, ne?
 
 
"Pravá láska se nikdy nerozdá. Čím více dáváš, tím více ti zůstává."
                                                                                                                                       Antoine de Saint-Exupéry
 
 
 
❤ Tipy na dárky pro NĚJ
 
# ROMANTICKÁ VEČEŘE
Ačkoli většina mužů nepatří zrovna k zarytým vyznavačům Valentýna, ale žádný neodolá, pokud mu naservírujete chutnou večeři a ktomu přidáte k ní bonus v podobě sexy spodního prádla. Valentýn se po tomto zážitku jistě stane jeho neoblíbenější svátkem.
 
# TECHNIKA
Pokud máte doma zarytého neromantika, vsaďte na techniku. Jakou? To záleží na tom, co má rád. Pokud máte doma aktivního sportovce, jistě ho potěší kvalitní fitness náramek. Miluje fotografování? Tak pak vsaďte na nějakou užitečnou pomůcku jako například stativ. Zkrátka, podpořte svoji polovičku v jeho zálibách a ukažte mu, jak moc vám na něm záleží.
 
# FOTOKNIHA
Máte množství společných fotek, ale všechny jsou jen ve vašich mobilech? Tak pak je načase dát jim fyzickou podobu. Vložit je můžete do originálního fotoalba, dát z nich vyrobit obraz nebo fotokalendář. Vyrobit však můžete i hrnek, polštář či obal na smartphone. Fantazií se zkrátka meze nekladou.
 

Legenda o sv. Valentýnu
Víte, kde vlastně vznikl svátek všech zamilovaných a proč si právě lidé v tento den vyznávají lásku více než po jiné dny? Ne? Tak vám povíme příběh. O svatém Valentýnu, mučenníkovi, který žil za vlády císaře Claudia II. Císař byl známý právě tím, že miloval války, což se však nedalo říci o římských mužích, kteří se pochopitelně do vojska příliš nehrnuli. Claudio si jejich jednání vysvětlil po svém a za jejich neochotou hledal, jak jinak, jejich manželky.
 
Ženatých mužů proto nepovažoval za dobrých válečníků, a právě proto se rozhodl zakázat v celém Římě svatby. Římský kněz Valentýn se však rozhodl neuposlechnout příkaz panovníka a zamilované páry oddával tajně. Když se Claudio o této zradě dozvěděl, dal kněze uvěznit a odsoudil ho k trestu smrti. Jeho poprava se konala 14. února 246.
 
Odsouzený kněz se stihl těsně před popravou zamilovat do dcery vězeňského dozorce a napsat její milostný dopis, který ukončil pozdravem "od tvého Valentýna.". O několik desetiletí později, v roce 469, vyhlásil papež Gelasius den smrti Valentýna za památný, díky čemuž se stal sv. Valentýn patronem všech zamilovaných párů.